Man skal kravle, før man kan gå, og man skal kunne flyde, før man kan svømme

I Danmark er vi kendt for at have mange svømme- og vandsportstraditioner. Ud over alle de svømmehaller, som vi kan finde rundt omkring i landet, er Danmark omgivet af vand og mange fantastiske øer. Faktisk mere end 1.400, heraf er kun 443 af dem navngivet. Lyder det voldsomt? Så prøv at tænke over, at Danmark har en samlet kystlinje på 8.750 km, hvilket svarer til Brasiliens kystlinje. I Danmark kan man heller ikke bo mere end 50 km væk fra kysten, hvilket giver alle nem adgang til havet og er med til at gøre vores elskede fædreland endnu mere fantastisk. Apropos havet, så kan Danmark prale af at grænse op til hele fem have, herunder Vesterhavet, Skagerrak, Kattegat, Bælthavet og Østersøen. Det er derfor svært at snakke om Danmark uden samtidig at nævne hav og vand. Og så kan man heller ikke komme uden om Danmarks rigtig flotte præstationer inden for svømme- og vandsport. Alle kender til Guldfireren, Jeanette Ottesens kæmpe medaljehøst, der tæller hele 53 internationale medaljer, og Danmarks dominans inden for sejlsport, hvor vi har vundet flere OL-medaljer end i nogen anden olympisk disciplin. Danmark og vand går hånd i hånd, og det er VIKINGBUS klar til at hjælpe med at holde fast i.  

Svømning er den perfekte motionsform 

Svømning. Bedre og sjovere motionsform finder man formentlig ikke. For når man svømmer, forbrænder man ikke alene mange kalorier, man forbedrer også sin kondition. Løb kan virke kedeligt i længden, cykling tager lang tid og rutinen i fitnesscenteret kan hurtigt falde til jorden, men snakken bliver måske anderledes, når man nævner ordet svømning. For når først man ved, hvor mange fordele svømning består af, bliver det fitnesshandskernes og løbeskoenes endeligt. En regelmæssig tur i svømmehallen styrker ens muskler og bidrager til mere mental afslapning og balance. Derudover forbedrer det også ens åndedræt, holdning og smidighed. Alt på en og samme tid. Idet vandet bærer kroppens vægt, belaster det heller ikke ens knæ og led, som man vil opleve ved løb. Måske ikke noget man tænkte over tilbage i svømmetimerne i folkeskolen, men efterhånden forstår man, at svømning dengang ikke kun var vigtigt at lære – det vil også senere i livet kunne bidrage positivt til menneskets psyke og sundhed.

 

Tag i svømmehallen med VIKINGBUS 

Ifølge loven er der krav om, at alle skoleelever skal undervises i vandaktiviteter, og i den forbindelse ønsker VIKINGBUS at fungere som den trygge base hele vejen fra folkeskolen til svømmehallen og tilbage igen. Er man fx 2-3 klasser, der skal afsted, vil en dobbeltdækker fra VIKINGBUS være det perfekte valg. Udover at bussen rummer 79 pladser, så er den også udrustet med alt tænkeligt udstyr og godkendt efter de nyeste sikkerheds- og miljøregler. De professionelle og servicemindede chauffører har alle de lovpligtige uddannelser og er ligeledes klar til at tage imod alle barnlige sjæle, så rejsen føles tryg og komfortabel. Hvis man eventuelt ønsker et køleskab til madpakkerne eller en kaffemaskine med på turen, så frygt ej. Disse tjenester indeholder alle VIKINGBUS´ dobbeltdækkerbusser. 

 

Vinterbadning er godt for krop og sjæl 

Danskerne bader om vinteren som aldrig før og af gode grunde. Vinterbadning øger ikke alene lykkefølelsen, men styrker også immunforsvaret og blodkarrene i kroppen. Hvis man ender med at hoppe med på bølgen, er det i hvert fald ikke så underligt. Dog kan vinterbadning for nogen være svære at udøve, grundet transporten. Er man fx en gruppe af seniorer, der ønsker en vinterbadetur, men gider ikke at bruge tid på det praktiske og går op i komfort, så er VIKINGBUS blot et opkald eller nogle kliks væk. Hvis bussen skal være ekstra behagelig, indeholde et satellit-tv, et ekstra stort bagagerum til badekåber, en kaffemaskine og eventuelt et fadølsanlæg, hvis der er noget at fejre, så er en VIP-bus fra VIKINGBUS det helt oplagte transportmiddel. For med denne bus kan man nemmere nyde turen og hurtigere få varmen, eftersom chaufføren holder bussen varm og kaffen klar. What´s not to like? Rigtig god køre- og badetur.