Skiferie hos vores Svenske naboer

Mange danskere kender til skiferie i vores nordiske lande og alperne, hvor vores nordiske naboer har alt det som store familier skal bruge. I sær familier med små børn sætter pris på de korte afstande, de lave priser og det store udvalg af aktiviteter, der tilbydes. Men vidste du, at Sverige er et fantastisk rejsemål for en skiferie?

De svenske bjerge er ikke lige så høje som Alperne, men de kompenserer for det med deres karakter. Skovene er tætte, luften er ren og frisk, og der er ofte udsigt til søer og dale. Og de svenske bjerglandsbyer har en særlig charme med deres traditionelle røde huse/hytter og hyggelige caféer. Det er ikke afterskien man tager til Sverige for.

Så hvis du er på udkig efter en anderledes skiferie i år, hvorfor så ikke prøve en skiferie i Sverige? Måske forelsker du dig bare i stedet!

Her er nogle af vores foretrukne svenske skisportssteder:

  • – Åre
  • – Sälen
  • – Vemdalen
  • – Orsa Grönklitt
  • – Idre Fjäll

– Åre er et fantastisk sted for både begyndere og erfarne skiløbere. Der er masser af blå og røde pister samt nogle udfordrende sorte pister til dem, der er på udkig efter lidt af en udfordring. Pisterne er velpræparerede, og der er masser af afterski-action til på feriestedet.

Sälen er et af Sveriges mest populære skisportssteder, og det er let at se hvorfor. Det har et stort udvalg af pister samt masser af afterski-muligheder. Feriestedet er også meget familievenligt med masser af aktiviteter for børn.

– Vemdalen er et smukt feriested med masser af pister til alle niveauer. Udsigten fra toppen af bjerget er fantastisk, og der er masser at lave på feriestedet efter skiløbet.

– Orsa Grönklitt er et godt sted for familier med små børn. Feriestedet har sit eget Winter Wonderland med forlystelser, shows og aktiviteter for børn. Der er også en stor forlystelsespark ved siden af skisportsstedet.

– Idre Fjäll er et godt valg for dem, der leder efter lidt fred og ro. Feriestedet er lille men har masser af pister til alle niveauer. Det er også meget overkommeligt, hvilket altid er en bonus!

Hvad er dine foretrukne svenske skisportssteder? Lad os vide det i kommentarerne nedenfor!

Skulle du mangle info omkring mere skiferie info, så kan vi anbefale skier.dk som dækker information om samtlige skibutikker, ski brands, skiområder og skiferie knowlegde.